Get Adobe Flash player

Hobart glassoppvaskmaskiner
 

Jeg gleder meg til en trivelig kveld på restaurant i gode venners lag. Vi ønskes velkommen til et stemningsfullt lokale med en stilfull oppdekning og levende lys. Alt ser svært tiltalende ut. Jeg aner allerede at vi har en trivelig kveld foran oss. Vi ser på vinlisten og bestemmer oss for en god rødvin. I det vi skal til å bestille ser jeg at vinglassene har melkehvite flekker og render. Den gode og sjarmerende stemningen vi har bygget opp får seg en knekk og en skeptisk følelse bygger seg opp. Den gode vinen er ikke lengre så fristende og jeg beginner å tvile på restaurantens generelle hygiene. Til og med servitørens hyggelige smil kjennes plutselig litt falsk. Hvorfor valgte vi denne restauranten? Jeg har bare lyst til å forlate stedet og den gode stemningen er ødelagt.

Med en god glassvasker skaper man de riktige forutsetningene for å alltid ha skinnende rene glass. Men faktum er at de skal skylles ved en lavere temperatur (norm DIN 10511) enn andre typer oppvaskgods, men det kreves også en riktig kjemikalietilsetning. Med en standard underbenk oppvaskmaskin holder oppvaskvannet en høyere temperatur som gjør at kalk og mineraler bindes lettere til alle flater. Å vaske opp glass sammen med tallerkener, bestikk, kasseroller, etc. er ikke å anbefale da annet oppvaskgods krever sterkere kjemikalier. Ulempen er dessuten at man da vasker alt gods i det samme vannet. For eksempel vasker noen sine glass sammen med gods med fettholdige sauser som bearnaise. Ikke underlig at glassene er urene med mange flekker og en fetthinne.

Benytter man inndelte glasskurver hvor glassene star skråstilt reduseres behovet for polering av glassine etter vask. Å tørke glass for hånden er svært tidskrevende og kostbart. Det vet alle som har erfaring med dette.

For å oppnå et best mulig resultat kreves at glassoppvaskmaskinen tilsluttes bløtt vann. Er ikke vannkvaliteten god nok må et omvendtt osmosefilter benyttes. Det filtrerer vannet svært effektivt og fjerner alle mineraler og partikler og resulterer i renere glass samt lavere forbruk av oppvask- og tørremiddel. Dessuten forbedres maskinens hygiene og slitasjen blir mindre.

Varmtvannsskylling er en fordel for vinglass mens kaldtvannsskylling er godt egnet for ølglass.

Å skylle ølglass med kaldtvann gjør at de kan brukes rett etter at de er tatt ut av maskinen. Dette er en stor gevinst når man har en høy omsetning av ølglass i baren.

Hobart har testet oppvaskmaskinene med opsjonell innebygget kaldtvannsskylling og kan garantere at selv med aktivert kaldtvannsskylling oppnår oppvaskmaskinen det hygieniske resultatet som er krevet i henhold til europeisk standard DIN SPEC 10534.

Hobart Norge